III Kongres Mięsny 2018

BRANŻA OTWARTA NA NOWE POTRZEBY KONSUMENTÓW

W zorganizowanym przez Wydawnictwo Gospodarcze Kongresie Mięsnym, całodniowym spotkaniu przedstawicieli branży mięsnej, handlowej oraz dostawców sprzętu i usług, wzięło udział ponad 350 uczestników, w tym prezesi, członkowie zarządu, dyrektorzy handlowi i menadżerowie kluczowych firm.

Program trzeciej już edycji Kongresu Mięsnego objął prelekcje ekspertów, dyskusję panelową, spotkania biznesowe i prezentacje top nowości i innowacji. Handel, producenci i dostawcy usług rozmawiali o wzajemnych oczekiwaniach i nawiązywali bezpośrednie kontakty. Uczestnicy Kongresu mogli się też zapoznać z unikalnymi danymi i prognozami dotyczącymi rynku mięsa oraz analizami trendów konsumenckich. Mogli dowiedzieć się, jaki jest potencjał poszczególnych kategorii produktów mięsnych – w Polsce i na świecie. Zaproszeniu eksperci przedstawili również wyniki przeprowadzonego specjalnie dla gości Kongresu projektu badawczego, dotyczącego postrzegania marek produktów, wizerunku firm mięsnych oraz zwyczajów zakupowych klientów sklepów. Po części merytorycznej odbyła się gala wręczenia nagród w konkursach „Najlepsze Stoisko Mięsne 2018” oraz dla „Dystrybutora Roku: Mięso i Wędliny 2018”.
ZOBACZ LISTĘ LAUREATÓW KONKURSU NAJLEPSZE STOISKO MIĘSNO-WĘDLINIARSKIE 2018
ZOBACZ FOTORELACJĘ Z EDYCJI 2018
CZYTAJ RELACJĘ NA PORTALU WIADOMOSCIHANDLOWE.PL

PANELIŚCI



Marcin
Augustyniak


senior client executive,
Mands

Radosław
Chmurak


wiceprezes zarządu,
Tarczyński

Adam
Dominiak


prezes zarządu,
Ellipsis Energy

Marek
Duda


członek zarządu,
CEZ ESCO Polska


Łukasz
Grzywacz


manager ds. rozwoju,
CEZ ESCO Polska

Przemysław
Huk


research executive,
Mands

Honorata
Jarocka


senior food and drink analyst,
Mintel

Grzegorz
Łaptaś


dyrektor w dziale Strategy & Operations, PwC


Marta
Marczak


dyrektor w Zespole Doradztwa Strategii Marki, PwC

René
Maillard


dyrektor,
Belgian Meat Office

Ewa
Soboń


client director,
Nielsen

Marta
Skrzypczyk


analityk rynków agro,
BGŻ BNP Paribas


Jerzy
Śledziewski


wiceprezes zarządu,
BGŻ BNP Paribas

Grzegorz
Zych


wiceprezes zarządu,
Dobrowolscy

RAMOWY PROGRAM KONGRESU *


08.30-09.00 Rejestracja
09.00-09.20 Powitanie gości

09.20-09.50 Nowe wyzwania. Rynek mięsa i wędlin w Polsce, Marta Skrzypczyk, analityk rynków agro, BGŻ BNP Paribas
09.50-11.10 DEBATA
Jak zwiększać efektywność firm mięsnych? Konsolidacja, inwestycje, trendy
  • Fuzje i przejęcia szansą dla sektora
  • Konkurencja, inwestycje, eksport
  • Wartość współpracy, czyli zacieśnianie relacji producentów i handlu
  • Rozwój poprzez nowe technologie i innowacje
  • Zmniejszenie energochłonności przedsiębiorstw
Radosław Chmurak, wiceprezes firmy Tarczyński
Adam Dominiak, prezes zarządu, Ellipsis Energy
Marek Duda, członek zarządu, CEZ ESCO Polska
Grzegorz Łaptaś, dyrektor w dziale Strategy & Operations PwC
René Maillard, dyrektor, Belgian Meat Office
Jerzy Śledziewski, wiceprezes zarządu, BGŻ BNP Paribas
Grzegorz Zych, wiceprezes zarządu, Dobrowolscy


11.10-12.10 PRZERWA KAWOWA I BUSINESS MIXER

12.10-12.25 Postrzeganie marek na rynku wędlin, Przemysław Huk, research executive i Marcin Augustyniak, senior client executive, instytut MANDS
12.25-12:40 Nowe perspektywy na rynku wieprzowiny, René Maillard, dyrektor, Belgian Meat Office PRELEKCJA W JĘZYKU ANGIELSKIM
12:40-12:55 Technologie energooszczędne sposobem na budowę przewagi konkurencyjnej, Adam Dominiak, prezes zarządu, Ellipsis Energy

12.55-14.00 LUNCH I BUSINESS MIXER

14.00-14.15 Dobre mięso...mięso, które czyni dobro, Marta Marczak, dyrektor w Zespole Doradztwa Strategii Marki, PwC
14.15-14.30 Poprawa efektywności energetycznej w zakładach przemysłu mięsnego, Łukasz Grzywacz, manager ds. rozwoju, CEZ ESCO Polska
14.30-14.45 Trendy na rynku wędlin paczkowanych w Polsce, Ewa Soboń, client director, Nielsen
14.45-15:00 Innowacyjność w kategorii produktów mięsnych, Honorata Jarocka, senior food and drink analyst, Mintel
15:00-16:00 PRZERWA KAWOWA I BUSINESS MIXER LOTERIA WIZYTÓWKOWA

od 16:00 Gala z wręczeniem nagród w konkursie na Najlepsze Stoisko Mięsno-Wędliniarskie 2018 i dla Dystrybutora Roku 2018 w kategorii Mięso i Wędliny oraz kolacja zasiadana z oprawą muzyczną
*Organizator zastrzega sobie możliwość modyfikacji programu Kongresu.