
III Kongres Mięsny 2018
BRANŻA OTWARTA NA NOWE POTRZEBY KONSUMENTÓW
W zorganizowanym przez Wydawnictwo Gospodarcze Kongresie Mięsnym, całodniowym spotkaniu przedstawicieli branży mięsnej, handlowej oraz dostawców sprzętu i usług, wzięło udział ponad 350 uczestników, w tym prezesi, członkowie zarządu, dyrektorzy handlowi i menadżerowie kluczowych firm.Program trzeciej już edycji Kongresu Mięsnego objął prelekcje ekspertów, dyskusję panelową, spotkania biznesowe i prezentacje top nowości i innowacji. Handel, producenci i dostawcy usług rozmawiali o wzajemnych oczekiwaniach i nawiązywali bezpośrednie kontakty. Uczestnicy Kongresu mogli się też zapoznać z unikalnymi danymi i prognozami dotyczącymi rynku mięsa oraz analizami trendów konsumenckich. Mogli dowiedzieć się, jaki jest potencjał poszczególnych kategorii produktów mięsnych – w Polsce i na świecie. Zaproszeniu eksperci przedstawili również wyniki przeprowadzonego specjalnie dla gości Kongresu projektu badawczego, dotyczącego postrzegania marek produktów, wizerunku firm mięsnych oraz zwyczajów zakupowych klientów sklepów. Po części merytorycznej odbyła się gala wręczenia nagród w konkursach „Najlepsze Stoisko Mięsne 2018” oraz dla „Dystrybutora Roku: Mięso i Wędliny 2018”.
ZOBACZ LISTĘ LAUREATÓW KONKURSU NAJLEPSZE STOISKO MIĘSNO-WĘDLINIARSKIE 2018
ZOBACZ FOTORELACJĘ Z EDYCJI 2018
CZYTAJ RELACJĘ NA PORTALU WIADOMOSCIHANDLOWE.PL

PANELIŚCI

Marcin
Augustyniak
senior client executive,
Mands

Radosław
Chmurak
wiceprezes zarządu,
Tarczyński

Adam
Dominiak
prezes zarządu,
Ellipsis Energy

Marek
Duda
członek zarządu,
CEZ ESCO Polska

Łukasz
Grzywacz
manager ds. rozwoju,
CEZ ESCO Polska

Przemysław
Huk
research executive,
Mands

Honorata
Jarocka
senior food and drink analyst,
Mintel

Grzegorz
Łaptaś
dyrektor w dziale Strategy & Operations, PwC

Marta
Marczak
dyrektor w Zespole Doradztwa Strategii Marki, PwC

René
Maillard
dyrektor,
Belgian Meat Office

Ewa
Soboń
client director,
Nielsen

Marta
Skrzypczyk
analityk rynków agro,
BGŻ BNP Paribas

Jerzy
Śledziewski
wiceprezes zarządu,
BGŻ BNP Paribas

Grzegorz
Zych
wiceprezes zarządu,
Dobrowolscy
RAMOWY PROGRAM KONGRESU *
08.30-09.00 Rejestracja
09.00-09.20 Powitanie gości
09.20-09.50 Nowe wyzwania. Rynek mięsa i wędlin w Polsce, Marta Skrzypczyk, analityk rynków agro, BGŻ BNP Paribas
09.50-11.10 DEBATA
Jak zwiększać efektywność firm mięsnych? Konsolidacja, inwestycje, trendy
- Fuzje i przejęcia szansą dla sektora
- Konkurencja, inwestycje, eksport
- Wartość współpracy, czyli zacieśnianie relacji producentów i handlu
- Rozwój poprzez nowe technologie i innowacje
- Zmniejszenie energochłonności przedsiębiorstw
Adam Dominiak, prezes zarządu, Ellipsis Energy
Marek Duda, członek zarządu, CEZ ESCO Polska
Grzegorz Łaptaś, dyrektor w dziale Strategy & Operations PwC
René Maillard, dyrektor, Belgian Meat Office
Jerzy Śledziewski, wiceprezes zarządu, BGŻ BNP Paribas
Grzegorz Zych, wiceprezes zarządu, Dobrowolscy